Тернопільщину показали у всій красі (фото)

Мандрівник-блогер, відомий в інтернет-середовищі як AlexUA, нещодавно побував на Тернопільщині.
 

Своїми враженнями від побаченого він поділився у своєму блозі:

«Покатавшись практично по всіх областях України крім найбільші східних, я тільки в цьому році відкрив для себе Тернопільську область.

Крім визначних пам'яток та багатої історії, виявляється, це сама антирадянська область України. Тернопільщина - єдина, в якій немає жодного населеного пункту навіть з натяком на радянські назви, на відміну від Львівської, Івано-Франківської або Закарпатській. Тільки на Тернопільщині не потрібно нічого перейменовувати за новим законом.

Цього року ми подорожували по Тернопільщині більше тижня і отримали величезне задоволення від спілкування з людьми, від місцевої природи і старих руїн фортець і палаців.

Тепер трохи фото з найкрасивішою області України. З «Файна містом Тернопіль» ми щільно так і не познайомілісь, залишили на наступний рік. Поки погуляємо по просторах Тернопільщини. Вибрав тільки саме-саме, ті місця, в які я б повернувся ще.

1.Бучач, невелике, але дуже затишне стародавнє містечко Тернопільщини. Пам'яток вистачить на будь-який великий місто Європи. 


 

 2.Язловець. Язловецький замок. Кажуть, за значимістю це місто, за часів польського періоду було практично як Львів.


 

3.Язловецкій монастир сестер-непорочниць. Обов'язкове місце паломництва польських туристів. Але головна фішка монастиря в тому, що тут дуже люблять мандрівників, завжди нагодують і навіть нададуть нічліг.

4.Подзамочок і вид на річку Стрипа, тут на жаль зовсім руїн не залишилося і місцеві селяни продовжили європейську традицію розбирати каміння старовинних замків для будівництва своїх осель.

 

5.Русилівські водоспади. Його дуже люблять організатори фототурів за мальовничі околиці і концентрацію мальовничих об'єктів.

Каскадів більше десятка, для рівнинної частини України досить рідкісне явище.


 

6.Червоногород або розвалини замку у Ниркові, таємниче місце, яке може скоро зникнути - стіни руйнуються досить швидко.

7.Джуринський водоспад, найбільший рівнинний водоспад Європи та справжнє диво Тернопільської області - популярне місце в основному серед фотографів і місцевого населення.



Джерело: www.0352.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео