Польський професор піклуватиметься про тернопільських мисливців

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського прийняв у своїх стінах поважного гостя -ректора Державної Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці (Польща), професора Йозефа Бергєра. Під час його зустрічі з ректором ТДМУ Михайлом Кордою йшла  мова про подальшу співпрацю. 

Чимало науковців університету виявило бажання взяти участь у спільних україно-польських проектах. Один із них – з дослідження епідеміології, патогенезу, клініки і профілактики бореліозу. Проведено, зокрема, перемовини з керівництвом лісового господарства області стосовно організації оглядів лісників і мисливців, адже ця категорія людей перебуває в найбільшій зоні ризику. У Польщі таким працівникам щеплення від хвороби Лайма роблять безкоштовно.

Йозеф Бергєр зустрівся також із групами науковців ТДМУ, які займатимуться іншими науковими проектами, прочитав лекцію на тему "Фізична активність і харчування молоді у різних країнах". Також польський вчений провів майстер-клас на тему, як правильно збирати дані для дослідження з напрямку «Залежність фізичної активності від типу харчування». 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото з офіційних джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео