У Тернополі на цілодобові притони немає управи?

Тернополяни регулярно скаржаться на продаж алкогольних напоїв у місті після 22:00. Податківці кажуть, що це не дає підстави позбавляти ліцензії, тому просять взяти такі випадки на контроль громадськості.

Як уже повідомляв "Терен", з початку року на Тернопільщині у підприємців відібрали понад 100 ліцензій на продаж підкакцизних товарів. Причина - несвоєчасна щоквартальна проплата або реалізація алкоголю чи тютюну неповнолітнім.

До цілодобових притонів, серед яких є і найвідоміший - біля залізничного вокзалу, це не відноситься.

- За продаж після 22:00 передбачена адміністративна відповідальність, - зазначив начальник ОДПІ Тернополя Петро Якимчук.  - Якщо говорити конкретно по вокзалу, то усі правопорушення були встановлені спільно з муніципальною міліцією. Відпрацювання цього об'єкту відбувається систематично, і так само системно підприємець платить штрафи. 

Петро Якимчук

Перевірки суб'єктів, які реалізовують підакцизний товар, мораторію на проведення перевірок фіскальною службою не підлягають. Але й позбавити ліцензії за нічний продаж фіскали не мають права.

Тернополян просять бути свідомими, не купувати після десятої вечора спиртне, вимагати у продавців чек. А у випадку правопорушення радять писати скарги в податкову службу чи міську раду. Ці заяви враховують при подальшій видачі ліцензії.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео