Російський журналіст привіз в Тернопіль книгу про Донецьке летовище

Сьогодні в стінах Тернопільської обласної філармонії російський журналіст Сергій Лойко презентував містянам книгу «Аеропорт». В філармонійному залі зібралися і старі, і малі: події на Донбасі нікого не залишають байдужими. Не пропустив можливості зустрітися з іменитим журналістом і губернатор Тернопільщини Степан Барна.

Сергій Лойко –  російський журналіст, письменник, фотограф, кореспондент газети "Лос-Анджелес Таймс". Неодноразово на її сторінках з’являлися матеріали про ситуацію в Україні і під час Майдану, і під час війни на Сході. Автор спостерігав за революцією, анексією Криму, а потім поїхав в зону АТО, де перебував протягом тривалого часу. Сергій Лойко був єдиним іноземним кореспондентом, який перебував разом з солдатами на оточеному бойовиками Донецькому летовищі. Результатом важких буднів з військовими стало чимало вражаючих і сильних фотознімків, а також 40 годин записів розмов з кіборгами, які й лягли в основу презентованого роману «Аеропорт». Ілюстраціями в книзі є фото самого Сергія Лойка.

Роман "Аеропорт" (саме роман, а не повість, як зазначає автор) показує реалії війни. Сергій Лойко  наголошує, що дійство в романі відбувається не тільки в аеропорті, але й на всьому сході України. "Аеропорт" видали двома мовами –  російською та українською. Сам же автор зазначає, щоб люди не соромились і купували книгу російською, бо вона передає весь дух історій, зберігає емоції та жаргон військових.

В книзі дуже багато сюжетів, історій різних людей, які у фіналі роману зустрінуться в аеропорті. Де ж ще можна прочитати історію про "любовний трикутник", яка поєднується з долею снайпера?

Придбати книгу на презентації можна було за 100 гривень, отримавши і автограф автора.

Присутнім на презентації військовим голова Тернопільської облдержадміністрації вручив нагороди за участь в бойових діях на території антитерористичної операції.

Максим БОТВИНКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео