Із заявою тепер не в РАЦС, а в Інтернет

Тернополяни більше не повинні вистоювати черги, щоб подати заяву на реєстрацію шлюбу. Ці та інші послуги РАЦСів можна отримати он-лайн.

За допомогою нового сервісу можна зекономити не лише час, але й гроші. Послуги через Інтернет обійдуться на 25% дешевше, до того ж можна уникнути корупції.

На порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» тернополяни можуть записатись на прийом до відділу ДРАЦС у зручний час, задати питання в онлайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.

Передусім слід зареєструватись на спеціальному сервісі Міністерства юстиції – http://dracs.minjust.gov.ua. Якщо потрібна реєстрація шлюбу, переходите у відповідний розділ сайту, вибираєте місто, де хочете одружитись, дату, годину, місце проведення церемонії. Потім сплачуєте 85 копійок держмита та відповідні послуги РАЦСу (це також можна зробити он-лайн через банківську картку). 

Наприкінці складаєте заяву і подаєте документи. Не пізніш, як за місяць, молодята мають особисто з'явитись до РАЦСу і підписати заяву.

Також за допомогою нового сайту можна змінити ім’я чи прізвище, подати документи про народження дитини, смерть, записатися на консультацію до спеціаліста, отримати інші послуги.

Нагадаємо, раніше до РАЦСу слід було звертатися з пакетом документів двічі: щоб отримати консультацію та рахунки для оплати послуг, та для реєстрації заяви. Тепер до установи можна звернутися як з паперовою заявою, так і через мережу Інтернет.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора та з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео