Креатив по-тернопільськи: виграй знижку на книжку! (Фоторепортаж)

Завершився 22-ий Міжнародний книжковий "Форум видавців у Львові", який тривав впродовж 9-13 вересня. Цьогоріч учасників, серед яких багато й тернополян, вразили не лише літературні новинки та події, але й "кусючі" ціни.

Щодня на форум з'їжджалися тисячі українців. Книжковий форум дислокувався не лише в Палаці мистецтв та подвір'ї Палацу Потоцьких, але й по всьому Львову - презентації, автограф сесії, розпродажі, семінари тощо.

Варто зазначити, що цьогоріч брати Капранови через сварку з організаторами не приїхали зі своїм "Жужиком", який вже давно став візитівкою форуму - на цьому місці поставили автомобіль з передової.

За автографами деяких відомих авторів доводилось вистоювати багатометрові черги. Дехто приїжджав уже зі своїми книжками, лише щоб отримати підпис автора.

Тернопільські видавці також відзначилися креативністю. Так, у наметі видавництва "Підручники і Посібники" автор посібника для шахіста-новачка "Третій розряд за 100 днів" Іван Хабінець змагався з відвідувачами у шахи. Переможець отримував знижку.

- Торги кращі, ніж минулого року, - каже менеджер видавництва Віталій Карпа. - Та  найголовніше не фінансова складова. Ми презентуємо себе, спілкуємося, заводимо нові ділові зв'язки.

Багатьох відвідувачів форуму розчарували ціни. Якщо минулого року книга в середньому коштувала 30 грн., то цьогоріч - 40-70 грн.

Видавництвам доводиться робити усе, щоб привабити читача. Тернопільське видавництво "Богдан" спеціалізується на навчальній літературі, але цьогоріч привезли багато фантастики.

- Незважаючи на кризу, покупців не бракує, - зазначила редактор та художник Ганна Осадко. - Привезли чимало новинок, люди підходять, питають. Впевнено можу сказати, що книжкова подія року вдалась.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео