Наловили краснопірки на 200 гривень, заплатять штраф у 40 разів більший

Працівники екологічної інспекції у Тернопільській області затримали на гарячому браконьєрів. У нічний час троє чоловіків незаконно, з допомогою 4 сіток і гумового човна, рибалили на Івачівській водоймі, яка входить до складу гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський» зі сторони с.Глядки Зборівського району.

Горе-рибалки встигли лише розставити сітки, як за не тривалий час до них потрапило 60 штук краснопірки, інформує. ekoinspternopil.gov.ua нагадує: за одну незаконно впійману краснопірку, згідно з таксами Кабміну від 24 липня 2013 р., визначена шкода у розмірі 141 грн. Отже, за 60 штук краснопірки сума збитків становить 8 460 грн.

Для порівняння – в місцях продажу таку кількість риби можна було б купити максимум за 200 грн.

Свою вину порушники визнали, на кожного з них складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст.85, ст.91 КУпАП, заборонені знаряддя і засоби лову вилучені.

Матеріали справи направлено до Тернопільського міжрайонного суду для прийняття рішення щодо притягнення браконьєрів до адміністративної відповідальності, відшкодування завданих збитків та вирішення питання щодо конфіскації знарядь та засобів лову риби.

Вибір читачів за тиждень

Відео