Унікальну екскурсію провели для школярів Тернополя

Вперше у Тернополі унікальну, а головне-  абсолютно безкоштовну авіаекскурсію для учнів однієї з шкіл Тернополя провели авіатор Олег Семців та перший заступник директора Міжнародного аеропорту Тернопіль Леонід Кожевніков.

- Звісно, ми не можемо похвалитися наявністю великої кількості авіаційної техніки, як, приміром, повноцінні авіамузеї, але все одно у нас є що показати і про що розказати, – розповідає Олег Семців.

Діти мали змогу побувати в залі головного терміналу та сфотографуватись на пам’ять на фоні живописної роботи відомого тернопільського художника Богдана Ткачика, намальованої кілька десятків років тому. Ознайомитись із роботою окремих підрозділів аеропорту, відчути себе в ролі пасажирів міжнародного рейсу, проходячи по зеленому та червоному коридорах митного контролю. Ознайомитись із зразками сучасної авіаційної техніки з інформаційних плакатів та ближче вивчити загальну будову літаків на прикладі реальних “Кукурудзяників” Ан-2 та іншої аеродродромної техніки, без якої повноцінне функціонування аеропорту неможливе, – розповідає авіатор.

- Тож не варто поспішати віддавати авіапамятники на зразок Міг-15 в колекції інших міст, коли він ще нам самим може стати у нагоді, – каже Олег.

Джерело: poglyad.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео