У Тернопільському економічному висадився норвезький десант

Сьогодні університетська родина ТНЕУ вітає у своїх стінах почесних гостей – Військового Аташе Королівства Норвегія Ханса Петтера Мідттуна, представників благодійних фондів «Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації» та «ЄвроАзія», делегації кращих вищих навчальних закладів України.

До Тернополя приїхали представники Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Національного університету «Львівська політехніка», Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського,  Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Івано-Франківського технічного університету нафти і газу, Університету економіки та права «КРОК», Вінницького національного технічного університету, Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, Донецького національного університету, Чорноморського державного університету ім. Петра Могили.

У рамках проекту «Україна-Норвегія» у ТНЕУ вперше відбудеться Науково-практичний симпозіум «Норвезько-українське співробітництво: здобутки та перспективи у сфері освіти і досліджень».

Проект «Україна-Норвегія», реалізація якого у ТНЕУ розпочалася з 2014 року, спрямований на перекваліфікацію військовослужбовців, звільнених у запас, і членів їх сімей та надання їм можливості здобути новий фах, розпочати власну справу, реалізувати себе, професійно зростати. Для перепідготовки в Тернопільському національному економічному університеті обрано універсальну і затребувану на ринку праці спеціальність – «Облік і аудит у сфері послуг», оскільки сьогодні бухгалтер, аналітик і аудитор – це фахівці, без яких не може повноцінно функціонувати жоден суб’єкт господарювання. Саме 15 вересня, під час святкової імпрези, яка відбуватиметься в актовій залі вищого навчального закладу, учасники програми розкажуть про особливості навчання у ТНЕУ й отримають дипломи випускників.

День єднання української та норвезької культур розпочнеться з урочистого підняття прапорів двох держав. З нагоди проведення симпозіуму буде висаджене дерево на алеї Почесних гостей ТНЕУ. В дійстві візьмуть участь ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Ігорович Крисоватий, Військовий Аташе Королівства Норвегія, капітан 2-го рангу Ханс Петтер Мідттун, Президент МФСА Сергій Володимирович Рубцов та представники ВНЗ України.

Учасники Першого науково-практичного симпозіуму поділяться власними досягненнями та напрацюваннями, перемогами та успіхами, яких їм вдалося досягти у ході реалізації проекту «Україна-Норвегія». Науковці обговорять плани та перспективи подальшої співпраці.

Студентська спільнота у цей день матиме можливість ознайомитися з специфікою та особливостями норвезької культури. Юнаки та дівчата візьмуть участь у флешмобі, де «живими» літерами обох мов буде написана фраза з гімну Королівства Норвегія – «Так, ми любимо цей край! Ja, vi elsker dette landet». Гості університету також матимуть нагоду поласувати смаколиками, випеченими для благодійного ярмарку.

 

Працівники бібліотеки допоможуть усім зануритися у світ науки й мистецтва Норвегії, розгорнувши у холі вищого навчального закладу виставки книг та фотографій, представивши біографічні довідки та інформаційні стенди. Зі сторінок історії норвезької культури молодь дивуватимуть цікаві постаті – від дослідника та мандрівника Фрітьофа Нансена до композитора та музиканта Едварда Гріга. Переглянувши ряд фільмів, які транслюватимуться на екрані у холі центрального корпусу ТНЕУ, першокурсники візьмуть участь у вікторині «Що ти знаєш про Норвегію?».

Відділ інформації та зв'язків з громадськістю ТНЕУ

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео