У трагедії на Борщівщині винна оковита? (Фото)

Як повідомляв «Терен», у кар’єрі села Мушкарів Борщівського району 17 вересня знайшли мертвим 17-річного Івана Педька, уродженця Лисівців Заліщицького району. На даний час триває слідство. Вбивцю юнака вже знайшли, він у скоєному зізнався.

Звістка про зниклого юнака, який поїхав до друга на весілля і не повернувся, сколихнула Тернопільщину. Шукаючи Івана, однокласники, друзі, правоохоронці і рятувальники наполегливо прочісували місцевість впродовж 5 діб. Вчора односельці навіть дорогу перекрили, щоб змусити владу активізувати пошуки. Вчора Івана знайшли, але, на превеликий жаль, мертвим…

«Терену» вдалося поспілкуватися з другом Івана Педька, який безпосередньо брав участь у пошуковій операції.

- На весілля в село Олексинці Борщівського району з’їхалось чимало людей, серед них був і Іван, - розповів односельчанин. - Він зник у ніч із суботи на неділю. Бити на сполох однокласники і друзі почали у понеділок, 14 вересня. Шукали Ваню скрізь самі, потім приєднались односельці, правоохоронці. Нас було десь 80 чоловік. Спочатку прочісували околиці Олексинців, потім розширили коло пошуків – пішли лісами, полями. П’ять днів шукали…. Село збунтувалося, люди перекрили дорогу, бо всім здавалося, що Івана шукають не дуже активно… Потім ми дізналися, що тіло нашого друга знайшли у кар’єрі біля Мушкаріва…

Правоохоронці встановили особу чоловіка, який вкоротив віку Іванові. З підозрюваним працюють слідчі.

Із власних джерел «Терену» стало відомо, що Іван Педько виїхав з весілля в Олексинцях о 2-й годині ночі 13 вересня на мотоциклі. Чоловік, який скоїв наїзд на юнака, також був на весіллі, випивав. Коли Іван збирався їхати вже додому, шляхи жертви і вбивці пересіклися. Про що вони посперечалися, встановить слідство.

«Терен» має інформацію, що на нічній дорозі 55-річний житель Мушкарова на мікроавтобусі наїхав на хлопця, а коли побачив, що Іван не дихає, завіз труп у кар’єр, де закопав на глибині 30-40 см. Після цього нібито повернувся на весілля й гуляв там до ранку.

Цю інформацію в УМВС Тернопільської області поки що не підтверджують, але й не спростовують. Зараз тіло Івана перебуває в Тернополі, причину смерті встановлює судово-медична експертиза. 

- Все село не може повірити у те, що сталось, - продовжує друг загиблого юнака. – Іван був хороший, не «нарваний». Мав дівчину… Коли вона почула звістку про смерть Івана, знепритомніла, її забрали до лікарні. Тато Івана помер давно, старший брат зараз служить в АТО, через тиждень має повернутись. Сам Іван навчався у коледжі в Тернополі.

У соціальних мережах друзі та знайомі поширюють фотографії загиблого.

- Я не можу повірити, що Івана з нами немає, що він вже на небесах, - написала Мар'яна Ронталюк. - Як почула, що він пропав, у мене серце ледь не зупинилося… Він був дуже, дуже хорошою людиною, завжди веселою, усміхненою, міг у будь-чому підтримати. Просто людина з великої літери! Таких людей дуже мало, я ніколи його не забуду. Спочивай з миром…

Юлія НІКІТІНА

Фото з власних та відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео