Як не стати жертвою шахраїв

В області активізувалися телефонні шахраї. Від подібного роду злодіїв найчастіше потерпають літні люди. Стареньких лякають повідомленнями про нещастя, що трапилися з їхніми рідними та знайомими. Аби запобігти таким злочинам і вберегти краян від аферистів, правоохоронці разом із соціальними службами області розгорнули активну профілактичну роботу.

На спільній нараді співробітники Тернопільського райвідділу міліції та працівники територіального центру соціального обслуговування вирішили, що потрібно відвідувати домівки підопічних та розповідати їм особисто про найпоширеніші види шахрайств, пояснювати, як не потрапити у тенета аферистів.

Впродовж дня дільничні інспектори разом з представниками соціальної служби завітали до кількох самотніх літніх жителів Тернопільського району. Правоохоронці розповіли про шахраїв, які під різними приводами виманюють у людей гроші. Із собою міліціонери принесли листівки – застереження з рекомендаціями, як не стати жертвою пройдисвітів, а також залишили координати та номери телефонів, куди звертатися у разі непередбачуваних ситуацій.

- В області побільшало випадків телефонних шахрайств, – розповідає дільничний Тернопільського райвідділу міліції Тарас Батіг. – Телефонують, в основному, до пенсіонерів та повідомляють, що з їхніми родичами трапилася якась біда, а потім вимагають у них гроші за порятунок рідних. Щоб вберегти мешканців нашого району від такого роду афер, ми розгорнули профілактичну роботу. До нас долучилися соціальні служби.

Пенсіонерка Ганна Білан зраділа візиту правоохоронців. Жінці 89-років. На старість вона залишилася сама. Старенька розповіла, що декілька місяців тому до її оселі хотіли потрапити троє невідомих чоловіків, проте вона не розгубилася, сказала, що викличе міліцію і тим самим злякала непроханих візитерів.

- До мене часто навідують працівники міліції, – каже пенсіонерка. – Цікавляться моїм життям. Для мене така турбота дуже важлива.

У позитивному результаті профілактичної роботи впевнена директор територіального центру соціального обслуговування Тернопільського району Надія Бойко.

- Літні люди, особливо ті, які проживають самотньо, найбільш довірливі, – каже Надія Бойко. – Ми намагаємося піклуватися про них, розповідаємо про різні випадки, застерігаємо, аби не довіряли невідомим людям.

Листівки із застереженнями про телефонних шахраїв міліціонери разом з соціальними службами будуть поширювати й наділі. На черзі кілька домівок самотніх краян.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео