За IT-технологіями в аграрному секторі - наше майбутнє (відео)

18 вересня у Тернополі розпочався перший масовий агрохакатон, організований компаніями IT-Booster. Триватиме він до 20 вересня. Захід підтримують Тернопільська міська рада і агрохолдинг «Агропродсервіс».
Agro ITBooster hackathon - це унікальна у своєму роді подія, марафон між ІТ-спеціалістами щодо пошуку ефективних технологічних рішень в агробізнесі.

Подія цікава насамперед для аграрних компаній задля отримання готових рішень або цікавих нестандартних підходів до вирішення проблем і підвищення ефективності діяльності, а також ІТ-компаніям та фрілансерам для отримання цікавих ідей для розвитку нових проектів.

Аналітик консолідованої інформації корпорації "Агропродсервіс" Юрій Темощук завітав на перший день АгроХакатону і поспілкувався з командами, які впродовж 3 днів змагатимуться за фінансову винагороду для реалізації своєї ідеї – 20 тисяч гривень.

"Терен" отримав нагоду поспілкуватися із представником Корпорації.

- Чому вирішили взяти участь у цьому заході і стати генеральним партнером?

- На сьогоднішній день IT-сфера дуже швидко розвивається у різних напрямках. Агробізнес також не хоче пасти задніх, бажає розвиватися і впроваджувати нові технології. На даний момент ми є генеральним партнером цього Хакатону, оскільки хочемо бачити якісь рішення, креативні ідеї, впровадження. Найкращі задумки бажаємо втілити на своєму підприємстві.

 

- Який ринок потребує цих рішень, який ринок очікує цих технологій?

- До прикладу, найголовнішим можна вважати мобільну передачу даних від механізаторів, комбайнерів, агрономії. Хочеться опрацьовувати інформацію оперативно, хочеться мінімалізувати затрати і роботу людини, але при цьому отримати максимум інформації про проведену роботу

- Чи готові брати під своє керівництво проекти, які будуть оголошені найкращими?

- Так, звісно, адже це і є причиною нашої тут присутності. Чекаємо тільки креативних рішень, нових ідей від команд.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео