В Тернополі освятили новий храм

Похмура погода, сильний вітер та грозові хмари не завадили сьогодні вірянам відсвяткувати освячення нового храму у Тернополі.

Новозбудовану церкву Різдва Пресвятої Богородиці, що знаходиться в мікрорайоні «Сонячний», освятив вранці архієпископ та митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Настоятелем церкви став отець Йосафат Савран.

Урочиста, дійсно особлива молитва за усіх християн, знайшла відгук в серцях кожного, хто відвідав сьогоднішню літургію. А таких було чимало. Люди оточували храм зусібіч, а всередині – яблуку було ніде впасти. На вулиці, прямо на подвір’ї церкви, священники приймали сповідь вірян.

Великий ажіотаж навколо нового храму зрозумілий, адже даний район швидко забудовується і людям просто необхідне місце для спільних молитов.

Символічно, що освячення приурочили до великого християнського свята Різдва Пресвятої Богородиці або Малої Пречистої, яке святкується завтра 21 вересня.

Особливу увагу приділили і архітектурі церкви – зовні вона дуже схожа на храм Святої Софії, який збудував Патріарх Йосиф Сліпий у Римі. Деякі зовнішні і внутрішні роботи ще треба завершити, проте вже зараз Божий дім гостинно відкрив двері для всіх прочан міста.

Тамара Коблик

Вибір читачів за тиждень

Відео