На Тернопіллі вшанують Сергія Долгіх

Сьогодні, 21 вересня, о 14.00 годині на фронтоні Зарудянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів освятять меморіальну дошку на честь бійця 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сергія Долгіх, який загинув 16 листопада минулого року біля села Нікішино на Донеччині.

Сергій - уродженець села Заруддя, закінчив Кременецький педагогічний коледж, Тернопільський інститут народного господарства(ТНЕУ), а згодом і один зі столичних вузів – Київський політехнічний інститут. Працював і жив у Києві. До мобілізації Сергій Долгіх очолював комп’ютерний відділ у Республіканському центрі сертифікації. На початку осені 2014 року добровольцем 128-ї гірсько-піхотної бригади вирушив захищати східні рубежі України.

16 листопада він разом з іншими побратимами пішов у розвідку і потрапив у засідку. Важко поранений у нирку і живіт, прикривав товаришів, відстрілюючись до останнього патрона. Він ще перев’язав якимось дротом прострелену ногу… Врятувати Сергія побратимам не вдалося. Дорогою до лікарні він помер, повідомила прес-служба Збаразької РДА.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео