Пандус у «Топільче»: дубль 2

«Терен» вже повідомляв про облаштування пандусу в парку Топільче при вході з боку дамби (навпроти зупинки громадського транспорту «Готель «Галичина»). Тоді активісти спільноти «ВелоТернопіль» самотужки провели демонтаж частини сходів, вирівняли поверхню під зїзд та частково поклали бруківку.

Усі їхні зусилля, здавалося, були марними. Адже, не дивлячись на домовленість з Управлінням парків, ніякої допомоги хлопці так і не дочекалися. Минув місяць з тих пір, і нарешті почалися якісь рухи.

«Була домовленість, що потрібно зробити пандус, як частину, ЕТАП І велодоріжок. Управління парків повідомило, що у них мало людей і потрібні волонтери. Робити мали разом. У суботу 15 серпня нам видали тачки, лопати, шуфлі, ломи і ми той пандус змушені були робити самі, – каже організатор заходу Юрій Собі. - Ним почали користуватися мами з візочками. Але він виявився надто крутим. Тому домовилися, що зроблять пологіший. Запрошують мене вкласти бруківку, бо у них нема спеціалістів, а я її добре поставив перший раз.

Маємо надію, що цього разу справу таки доведуть до логічного завершення і вже найближчим часом мами з візочками, велосипедисти та люди з обмеженими можливостями зможуть безпроблемно потрапити в парк».

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео