На території Зарудянської школи освятили пам'ятний знак на честь загиблого добровольця (фото)

На подвір'ї ЗОШ І-ІІІ ступенів села Заруддя Збаразького району встановили й освятили меморіальну дошку на честь бійця 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сергія Долгіх. Він загинув 16 листопада минулого року біля села Нікішино на Донеччині.

Сергій - уродженець села Заруддя, закінчив Кременецький педагогічний коледж, Тернопільський інститут народного господарства(ТНЕУ), згодом - Київський політехнічний інститут. Працював і жив у Києві. До мобілізації Сергій Долгіх очолював комп’ютерний відділ у Республіканському центрі сертифікації. На початку осені 2014 року добровольцем 128-ї гірсько-піхотної бригади вирушив захищати східні рубежі України.

16 листопада він разом з іншими побратимами пішов у розвідку і потрапив у засідку. Важко поранений у нирку і живіт, прикривав товаришів, відстрілюючись до останнього патрона. Він ще перев’язав якимось дротом прострелену ногу… Врятувати Сергія побратимам не вдалося. Дорогою до лікарні він помер.

 

Сергія Долгіх посмертно нагороджено орденом “За мужність”. Відзнаку 9 липня ц.р. матері Людмилі Киричок вручив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

У Сергія та його дружини Анни є донька Софійка.

Вибір читачів за тиждень

Відео