Тернополяни можуть спробувати щастя у США

З 1 жовтня розпочинається реєстрація на програму «Зелена карта 2017». У її розіграші бере участь велика кількість жителів Тернополя, тому розповісти про особливості конкурсу особисто приїхала віце-консул США Джейн Гірс.

Багато українців бажають виїхати у «країну мрій», де високі зарплати, рівні дороги і нема корупції. І вони випробовують удачу в розіграші «Green Gard», заявку на яку можна подати вже з 1 жовтня.

- Я сама є дочкою емігранта, - розповіла Джейн Гірс. - Як ви знаєте, США не уявляє свого існування без емігрантів, які складають 25% населення в першому або другому поколінні. І наша країна робить усе, аби урізноманітнити їх потік - для цього ще в 90-х роках й була впроваджена «Зелена карта».

Умовами участі у розіграші є наявність повної середньої освіти у претендента або 2 роки робочого досвіду. Подати заявку можна виключно на офіційному сайті посольства www.dvlottery.state.gov. Дуже важливо уважно прочитати всі інструкції, де наголошено: щоб виграти карту, нічого платити не потрібно. Один аплікат може подати лише одну заявку на рік. Необхідно вказати чоловіка чи дружину та всіх неодружених дітей до 21-го року, навіть якщо вони не планують виїжджати з вами. Давність фотокартки не повинна перевищувати півроку до моменту реєстрації. Коли ви виконаєте усі пункти, потрібно роздрукувати сторінку, де буде вказаний ваш персональний секретний код.

Переможці визначаються комп’ютером довільно, і їх оголосять в травні 2016 року. Щоб дізнатись, чи є ви серед числа щасливчиків, потрібно зайти на ту ж сторінку і ввести код.

Лише коли ви виграли «Green Gard», тоді сплачуєте візовий збір 300 доларів, за медобстеження - 215 доларів, за оформлення пластикової картки - 165 доларів. Разом «Green Gard» обходиться у 680 доларів, тоді як агенції просять за це 5000-6000 доларів. 

Проте навіть якщо ви отримали повідомлення про виграш, це не означає, що автоматично отримаєте візу. Потрібно звернутись за еміграційною візою до США і пройти медкомісію. Віце-консул радить не затягувати з її проходженням, адже цей процес триває близько двох місяців. Кінцевий термін видачі візи - 30 вересня 2017.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео