Учасники «Золотої підкови» поїдуть з подарунками до дітей-сиріт

Цієї п’ятниці вулиці Тернополя поринуть в антураж 30-х років минулого століття: на дорогах з’являться ретро автомобілі з пасажирами у відповідному стильному одязі. Вперше з ініціативи представників Львівського авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак» 25-27 вересня у Тернополі стартує міжнародний фестиваль ретро машин «Золота підкова».

Цю ініціативу підтримав відомий тернопільський підприємець і громадський діяч Тарас Демкура.

Фестиваль має одну особливість: організатори відвідають вихованців дитячих будинків, вручать їм подарунки і влаштують цікавий сюрприз. Кортеж старовинних авто завітає у Петриківський будинок (90 дітей), дитячий будинок «Малятко» (20 дітей), Тернопільський обласний комунальний дитячий будинок для дітей шкільного віку (14 осіб). Вихованці цих закладів зможуть покататися на рертро автомобілях. Можна уявити щиру радість дітей під час цієї подорожі. До речі, у Петриківському будинку зараз перебуває 30 дітей із Донеччини.

Отож, учасники заходу у п’ятницю зранку спершу завітають до дитячого будинку «Малятко», а потім - у решту закладів. Дітлахи зможуть взяти участь у професійній фотосесії у стилі ретро. Згодом портфоліо світлин матиме кожен дитячий будинок.  Діти-сироти (35 осіб), які виховуються в прийомних сім’ях, теж отримають подарунки, це буде на третій день фестивалю.

У планах організаторів – майбутня дитяча фотовиставка із вищезгаданого фестивалю.

«Дуже хочеться, аби в Україні не було жодного інтернату і кожна дитина росла у міцній і люблячій родині», - висловив надію Тарас Демкура.

До слова, меценатами ретро-перегонів є компанія «Амвей» і торгово-розважальний центр «Атріум». Останній упродовж тривалого часу опікується дитбудинками, забезпечує їхніх вихованців усім необхідним, у «Малятку» відремонтував дитячий майданчик. Гарний приклад для наслідування.

На думку Тараса Демкури, бізнес повинен бути соціально відповідальним і реалізовувати благодійні проекти.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео