Пікетувальники російського банку не здаються (фото)

Тернопільські активісти вкотре протестували проти «VS Bank», який знаходиться у середмісті обласного центру. Вони запевняють, що установа належить країні-окупанту, тому продовжуватимуть акції, поки тернополяни не перестануть «вбивати» своїми грошима наших бійців.

В Україні через ситуацію на сході та в Криму люди масово відмовляються від усього російського. Але не всі знають про істинне коріння товарів тих чи інших виробників, фірм чи фінансових установ.

- Це, здається, вже сьома наша акція, - розповідає протестувальник Святослав Островський. - Наша мета поінформувати тернополян, що в самому центрі міста є  «сепаратистський куточок», адже «VS Bank» є дочірньою установою «Сбербанку Росії». Іронія в тому, що це регіональний банк, і майже всі його осередки є на Галичині. Тернополяни несуть гроші в банк, який перераховує гроші країні-агресору, а та, в свою чергу, купує зброю, аби вбивати земляків. 

«Достукатись» планують не лише до клієнтів, але й до працівників банку. Уже були конфлікти. Хлопці розповідають, що керівник банку поводить себе дуже агресивно, написала заяву в міліцію, нібито їй погрожували й заважають роботі. «Незлим тихим словом» вона нібито часто відзивається на адресу активістів.

Разом із тим коментувати ситуацію «Терену» працівники банку відмовляються.

- У нас мирна акція, і ми не ведемося на провокації, - продовжує активіст. - Будемо продовжувати стояти з плакатами в руках, доки не доб’ємося справедливості.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео