Після релігійного скандалу на Кременеччині компроміс начебто знайдено

Після бурхливих подій 21 вересня на території церкви у селі Катеринівка релігійні громади знову спробували домовитись. Голова Кременецької РДА, начальник Кременецького районного відділу міліції, голова сільської ради с. Катеринівка та представники релігійних громад зустрілись для вирішення конфлікту.

Після тривалого обговорення (більше 3 годин) змогли домовитись, що для громади УПЦ МП нададуть можливість збудувати нову церкву на виділеній сільською радою ділянці або переобладнати будівлю занедбаної музичної школи.

Оскільки для організації храму потрібен час, до сьомого травня наступного року вірянам різних патріархатів доведеться чергувати свої богослужіння. Однак після 7 травня 2016 року церква перейде до УПЦ КП.

Тож за підсумками всіх подій церква у с. Катеринівка все ж перегодить до нової релігійної громади Української Православної Церкви Київського патріархату, пише kremenets.pp.ua.

Незважаючи на досягнуті домовленості між двома громадами, наступної неділі наряд міліції чергуватиме у Катеринівці за попередження можливих нових конфліктів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео