Козівські поля видають більш, ніж по півтисячі центнерів солодких коренів

Із 2300 гектарів уже викопаного на Тернопільщині цукрового буряка майже 800 припадає на корпорацію «Агропродсервіс», що становить понад 30 відсотків. А врожайність у настасівчан перевищує 500 центнерів з гектара проти 375 в середньому по області.

Cучасні технології і висока культура землеробства, які мають на своєму озброєнні буряководи корпорації, дають належну віддачу, незважаючи на цьогорічні надскладні кліматичні умови.

На сьогодні завершили збирання солодких коренів на 220- гектарній ділянці у відділенні «Вівся» Козівського району. Тут, у підрозділі «Росоховатець», викопано буряки на 550 гектарах. Залишається лише одна площа на 160 га для пізнішого збирання з тим, аби корені набрали більшої ваги. Загалом козівські поля видають більш, ніж по 500 центнерів з гектара.

Як повідомив агроном корпорації Андрій Кулян, збирання цукрових буряків та їх доставка на переробку узгоджується з Чортківським цукровим заводом. І саме тому, на випадок затяжних дощів і задля чіткого дотримання графіка, у Буцневі Тернопільського району попри асфальтну трасу закладають резервні кагати на 4 тисячі тонн буряків.

Джерело: agroprodservice.com.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео