На Тернопільщині земля має вдвічі менше добрив, ніж за кордоном

У цьому році Тернопільщина має великий потенціал агропромислового розвитку. Високий відсоток вирощеного зерна, буряків та гречки. Зернові культури планують продавати не лише на українському ринку, а й закордоном. У департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА розповіли, що до посівної Тернопільщина забезпечена коштами.

«Сільськогосподарські виробники притримують продукцію, щоб дочекатися до хорошої ціни. Якщо є можливість зберегти, то краще їм продати зимою або взагалі восени», – пояснив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Напора.

Серед людей існують думки про те, що земля на Тернопільщині перенасичена мінеральними добривами, хімією, але Олег Напора розвінчує це: «В нас норма в області, за минулі два роки, добавлялася за розрахунком добрив: 76 кг на 1 га. Якщо брати Німеччину, то ця цифра близько 200 кг на 1 га. Канада, Італія, усі країни, які ведучі у сільському господарстві, то там ці норми у 2-3 рази більші. Тому, говорити щось про перенасиченість ми не можемо, а добрива коштують зараз досить дорого! Тому, цю норму хотілося б збільшити, але коштів на це не вистачає».

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео