Погром у Тернополі (фоторепортаж)

З нищівним рахунком 0:5 на користь донецького «Шахтаря» завершився вчорашній матч у Тернополі. Муніципальний клуб пасував перед більш умілим суперником…

Гості поля з перших хвилин матчу заволоділи м’ячем, у першій половині тайму ще сяк-так тримали оборону, навіть спромоглися на кілька контратак, жодна з яких не увінчалась успіхом.

У другій половині тайму усе змінилося. Гірники збільшили натиск. Гра почала розвиватись в районі 10-15 метрів від штрафного майданчика муніципалів. На 34 хвилині гірняк Максим Малишев відкрив рахунок.

Другий тайм розпочався з нового голу: вже на 47 хвилині Бернард сильно пробив у ближній кут – 0-2.

Тернополяни спробували контратакувати, Віталій Богданов створив небезпечний момент, пробив у зону воріт, в дальню «дев’ятку», проте не влучив. Курило з штрафного запустив м’яч прямо в руки воротарю «Шахтаря» Сарнавському…

На цьому гра тернополян, по суті, закінчилась. Гості проводили атаку за атакою, і на 61 хвилині Бернард влаштував дубль – 0-3.

Муніципали, здавалося, опустили руки. Їх запас було повністю вичерпано, а от гірники, навпаки, активізувалися і на 76 хвилині з пасу Коваленка Андрій Борячук забив ще один м’яч у ворота господарів поля – 0-4. А вже за хвилину сам Коваленко збільшив рахунок – 0-5.

Вболівальники почали розходитись зі стадіону. В натовпі звучали слова розчарування – майже ніхто, звісно, не очікував перемоги ФК «Тернопіль», проте аж такий розгромний рахунок на рідному полі не міг додати оптимізму фанатам.

Останні, до речі, вели себе пристойно. Лише двічі вибігали на поле, раз заспівали відому пісеньку «Путін...лалалала», розсипали серпантин та наприкінці матчу запалили фаєр, як свічку пам’яті матчу.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео