Роботи на площі Героїв Євромайдану – у розпалі (фотофакт)

Основу під пам'ятник Героям "Небесної сотні" уже роблять майстри на площі Героїв Євромайдану у Тернополі. Нагадаємо, там триває реконструкція, у ході якої планують облаштувати відпочинкову зону, а також відремонтувати комунікації та дорогу.

«Терен» побував на місці робіт сьогодні, 24 вересня. Отже, бордюри там уже встановили, тому чітко видно межі майбутньої дороги, а також круглого «острівця». До того ж, там мають встановити майбутню підсвітку пам'ятника Героям Небесної сотні. Лише після цього майстри повинні почати мостити бруківку.

Наразі усе виглядає не надто привабливо – суцільний будівельний майданчик. Перехожі стрибають через досить високі бордюри і ходять щебеневим покриттям, яке насипали там, де змінюють ширину дороги. Із першого погляду помітно, що вона проляже дещо в іншому напрямку, ніж раніше. Адже майданчик, на якому згодом встановлять пам’ятник, буде квадратним, а тому – ширшим там, де розпочинається квітковий ринок. 

До слова, імпровізований пам’ятний знак і флагшток, які нещодавно встановили на площі тернопільські активісти, ніхто не забирав. Але майстри усе трохи змістили, бо «острівець», який раніше був овальним, тепер став чітко круглим. Крім того, він трохи «посунувся» у бік вулиці Танцорова, до відпочинкової зони, яку планують облаштувати.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео