Бучачанки пішли на шопінг без грошей

Дві подружки з Бучацького району вирішили прибарахлитися. Грошей на покупки у них не було, та все ж молодиці примудрялися виходити з магазинів не з порожніми руками.

За словами першого заступника начальника Бучацького райвідділу міліції Анатолія Мельника, впродовж одного дня до правоохоронців надійшло декілька повідомлень про крадіжки з магазинів райцентру. Продавці повідомляли про зникнення з крамниць скриньок для пожертв. Міліціонери оперативно відреагували на заяви потерпілих.

З’ясувалося, що з торгових закладів зникли не лише скриньки для пожертв, а й деякий товар. Встановити підозрюваних у вчиненні крадіжок вдалося за допомогою камери відеоспостереження, вмонтованій в одній із крамниць.

На фіксованому зображенні було видно, як двоє жінок непомітно тягнуть з прилавка товар.

Підозрюваних затримали. Вони розповіли, що діяли за такою схемою: поки одна відволікала увагу продавця, інша тягнула з прилавка товар і ховала в сумку.

Злодійки зізналися, що подібний промисел влаштували ще й сусідньому райцентрі - Чорткові. Після їх візиту у кілька магазинів власники не дорахувалися чимало товару.

Протиправним жінки займаються не вперше – обоє раніше потрапляли в поле зору правоохоронців.

За усіма фактами крадіжок правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Дії підозрюваних кваліфіковано за частиною 2 статті 185 ККУ – крадіжка. Триває слідство, інформує СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео