Переселенцями у Тернополі займеться радник міністра

Тепер у всіх регіонах України допомагати переселенцям будуть позаштатні радники Міністра соціальної політики. В Тернопільській області для цієї роботи обрали Ірину Жигунову.

«Історія переселенців в Тернопільській області почалася в березні 2014 року, коли до нас звернулися сім’ї з Криму, а згодом з Крематорська. Спочатку це був хаотичний процес – переселенням, супроводом та транспортуванням переселенців займалися волонтери. Згодом до них долучилися державні структури.  Взагалі було декілька хвиль переселенців. На даний момент залишається актуальними проблема житла та працевлаштування для них, проте,  зараз напливу переселенців немає», – говорить позаштатний Радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб в Тернопільській області Ірина Жигунова.        Робота позаштатних радників полягає у тому, щоб збирати інформацію про проблеми переселенців з регіонів та передавати до Міністерства. Зараз на обліку в Тернопільській області  2678 особи.                                                                                                               Проект радників був заснований ініціативою «Крим SOS» спільно з канадською організацією Stabilization Support Services, у партнерстві з Міністерством соціальної політики та стартував у серпні. Було відібрано близько 120-ти резюме. З них вибрали кандидатів для всіх регіонів – 27 радників – 2 з яких працюють на національному рівні і 25 – у регіонах України.                     «Цей проект є новим та покликаний вирішити ключові питання внутрішньо переселених осіб в Україні. Завдання позаштатного радника –  взаємодіяти на місцевому рівні з державними та громадськими організаціями, налагоджувати співпрацю та передавати інформацію в Міністерство соціальної політики», – додає представник громадської організації «Крим SOS» Олена Лаба.

Довідка

Звертатися громадяни можуть у приймальню Ірини Жигунової, яка знаходиться за адресою вул. Грушевського 8, каб. 230 (ОДА).

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео