Тернопільських рятувальників навчили релаксу

Психологи Управління ДСНС України у Тернопільській області провели для співробітників підрозділів пожежно-рятувальної служби, які проходять вишкіл з домедичної підготовки, навчальний тренінг на тему «Професійні навички поведінки в емоційно напружених ситуаціях».

Протягом кількох годин під керівництвом фахівців психологічної служби 25 вогнеборців опановували прийоми релаксації та саморегуляції. Шляхом м'язового розслаблення, керованого дихання та образних уявлень вони навчались досягати стану внутрішньої рівноваги, який дозволяє впорядковувати думки і приводити до гармонії фізичний стан та емоції.

«Під час виконання професійних завдань пожежним-рятувальникам чи не щодня доводиться зустрічатися з різноманітними стресовими ситуаціями, під час яких на них діє велика кількість негативних подразників. А оволодіння навиками аутотренінгу допоможе їм своєчасно з цим впоратися, – вважає керівник психологічної служби Управління ДСНС області Наталія Гесюк. – Адже навики розслаблення допомагають знизити нервову напругу і тривогу. Крім того, це чудовий засіб позбутися втоми. До того ж розслаблені м'язи відновлюються значно швидше, ніж напружені».

Учасники тренінгу в захваті від нового досвіду.

«Я раніше чимало чув та читав про аутотренінг, а сьогодні вперше спробував деякі вправи. І тепер, я впевнений, що володіння такими потрібними вміннями справді допомагає у вирішенні різних проблем. Під час аутотренінгу відчув неймовірну легкість на душі й в усьому тілі», – поділився враженнями командир відділення ДПРЧ-15 Мирослав Паньків.

Психологи впевнені, що мета тренінгу досягнута: здобувши позитивний досвід практичної саморегуляції, учасники навчання надалі використовуватимуть нові знання на практиці, що безумовно допоможе їм у виконанні їх нелегкої та відповідальної роботи.

Прес-служба обласного управління ДСНС

 

Вибір читачів за тиждень

Відео