У Тернополі покажуть 500 фокусів

Справжнє свято науки чекає дітей і дорослих у Тернополі 27 вересня на Театральному майдані з 12:00 до 18:00. Цього дня у місті втретє пройдуть «Наукові пікніки».

«У рамках заходу тернополян та гостей міста чекають інтерактивні експерименти в галузі хімії, фізики, астрономії, біології, робототехніки, за допомогою яких учені наочно пояснюватимуть глядачам складні наукові явища, - розповідає координатор «Наукових пікніків» у Тернополі Христина Білінська. – Діти і дорослі зможуть не тільки спостерігати, але й особисто взяти участь у фізичних та хімічних дослідах, пізнавальних іграх та конкурсах, управляти моделями роботів тощо».

Кожного року «Наукові пікніки» розширюють межі учасників та згуртовують навколо себе дедалі більше зацікавлених.

«Плануємо, що досліди показуватимуть понад 40 команд-учасників, - констатує організатор. – Зокрема, у минулі роки щирий подив викликали полімерні «хробаки», «фараонові» змії, велетенські мильні бульбашки, шашлики з повітряних кульок та багато інших цікавих експериментів. Сподіваємося, і цього року кожен знайде для себе щось цікаве та корисне. Також чекаємо гостей з Центру Науки Коперник (м.Варшава), Ландау Центру (Харків)».

Організаторами «Наукових пікніків» у Тернополі є координатор Христина Білінська, Міністерство молоді та спорту України, Департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту а також освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, Управління молоді та спорту, а також освіти та науки Тернопільської міської ради.

Довідково: Цього року Наукові пікніки відбудуться вже втретє у 9 містах України: Харків (6 вересня), Київ (12 вересня), Кривий Ріг (19 вересня), Дніпропетровськ (20 вересня), Дубно (25 вересня), Луцьк (26 вересня), Тернопіль (27 вересня), Одеса (3 жовтня), Вінниця (4 жовтня).

На центральних площах та у скверах міст учасники покажуть, що наука - це цікаво і важливо!
Місце проведення для кожного міста і програму Наукових пікніків розміщено на сторінках у соцмережах:

https://fb.com/ScientificFun
http://vk.com/ScientificFun
Програма 25-26-27 вересня

25-26 вересня планується провести семінари для координаторів «Наукових пікніків в Україні», педагогів Тернопільської області, громадських організацій, які займаються популяризацією науки та профорієнтацією молоді, актив студентських рад університетів, а також для представників органів державної влади.

Місце проведення: Український дім «Перемога».

27 вересня відбудуться безпосередньо "Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні" за участю понад 100 учасників, в тому числі - представників із 13 областей України. 

Вибір читачів за тиждень

Відео