Гуманний суд: заступник тернопільського мера відбувся легким переляком

Виявилось, що для Міністра МВС України Арсена Авакова і його радника Антона Геращенка пріоритетом у роботі МВС є піар. Саме так можна назвати історію із затриманням заступника тернопільського мера Володимира Камінського за підозрою в отриманні хабара у розмірі 217 тис. грн. 

Мало того, що його справу було перекваліфіковано в іншу, повідомляє “Погляд”. Після затримання Камінського офіційні джерела ГПУ, УМВСУ відрапортували, що затримали останнього за хабар (ч. 3 ст. 368 КК України). Але дивним чином підозру Камінському оголосили за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

Зрештою, виявилось, що за злодіяння можна просто покаятись, заплатити незначний штраф і вийти “сухим з води”. Саме так сталось у Тернопільському міськрайонному суді.

Нагадаємо, це була третя спроба провести засідання. Перше не відбулось через відсутність представників сторони обвинувачення, а саме представників Генпрокуратури. Друге – через хворобу судді Федора Берегуляка. І саме в цей день була підписана мирова угода між обвинувачувачем Володимиром Камінським та ГПУ. Згідно з нею заступник тернопільського мера за визнаання своєї провини заплатить штраф у розмірі 25550 грн. та відбудеться конфіскацією у 85 тисяч грн.

Як коментує це рішення громадський активіст Олена Степанова? У неї повністю втрачається віра у правосуддя: «У нас самий “гуманний” суд в світі, але чомусь не до всіх, а до обраних пише вона. - Суддя затвердив мирову угоду. І до лампочки, що, як у обвинувальному акті, так і в мировій угоді вказана земельна ділянка, якої не існує, і до лампочки, що в день, коли була затверджена мирова угода, а затверджена вона була 23 вересня 2015 року у приміщенні ГПУ, було призначено судове засідання у справі Камінського. Швидко ж він добрався до Києва. Я все більше і більше втрачаю віру у будь яке правосуддя. І зрештою суддя міг би відмовити в затвердженні угоди, хоча б з підстав, що укладення угоди суперечить інтересам суспільства. (п.2 ч. 7 ст. 474 КПК України».

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео