На Касперівському водосховищі хтось непогано – і незаконно – влаштувався (фото)

Касперівський ландшафтний заказник загальнодержавного значення розташований у межах Заліщицького та Борщівського районів Тернопільської області. Про беззаконня, зафіксовані днями уньому, розповів у Фейсбуці активіст Андрій Об'єщик. 

«У цьому заказнику заборонене будь яке будівництво, але що там робиться насправді добре видно на фото, - пише він. - Так декілька днів тому, отримавши рішення суду на огляд самозахопленої території одного із забудівників, правоохоронні та контролюючі органи разом з громадськістю прийшли зафіксувати численні правопорушення. А саме вирубка більше сотні дерев, самозахват прибережної території, загородження з трьох сторін без доступу до води, зняття верхнього шару грунту, капітальне будівництво, декілька водяних скважин, каналізація, що витікає на пряму у водосховище, незаконне електропостачання, плавання на моторних плавзасобах і ще багато інших правопорушень».


За даними фактами триває досудове розслідування. Активісти мають надію, що після зміни начальника міліції місцевого РВ справа буде доведена до суду.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео