Не встиг тернополянин спуститись з гори на землю, як відразу став заслуженим

Тернопільський поет Сергій Лазо не засиджується на одному місці. Він постійно У дорозі, творчому пошуку, на зустрічах, концертах...  

Навесні Лазо побував у Австралії, отримав там море вражень та емоцій. Наприкінці літа був у закарпатському Виноградові на поетичному фестивалі "Карпатський Пегас". "Там була фантастична атмосфера, - розповів поет-пісняр. - Читання віршів на конях, ватра, вільний розкутий простір… Звідтіля відразу поїхали на Говерлу. На найвищу вершину України піднялись 40 письменників України. Піднятись на вершину гори - для мене це була перемога над собою. Щоправда, після того ніг не чув. Вранці мене розбудив телефон, вітають із "заслуженим". Я спочатку не второпав, кажу, та який я заслужений, я насправді застужений. Подумав, що то пожартували. Зазирнув до Інтернету, а там, справді, - повідомлення про Указ президента".

Додам від себе. Сергій Лазо надзвичайно діяльний та активний чоловік. Цими днями вже встиг побувати у Рівному. Там презентував книжку "Інший простір" і провів майстер-клас. На думку поета, його завданням було не сказати, що вірші є погані чи хороші, а залучити молодь до літературного процесу.

«Адже я, - каже Сергій Лазо, - такий, як і вони, а не якийсь великий патрон, що виносить свої вердикти». 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео