Тернополян просять допомогти зібрати необхідні речі для бійців

Як завжди незмінна потреба є у зимовій формі, теплій білизні та берцах і медикаментах.

- Бійцям потрібна тепла білизна, термобілизна, - розповідає волонтер Люба Вовк. - Потрібна генератори та різні обігріваючі прилади, дуйки, якими можна грітись. Нам з-за кордону присилали каталітичні грілки. Це такі невеличкі залізні прибори, які можна запалювати спеціальним способом і класти у спальник, чи під бронижилет, чи у взуття.      

Ще потрібні гумові чоботи з утеплювачами. Волонтери розповідають, що під час дощу, бійці взувають чоботи без утеплювачів, а коли холодно, то одягають утеплювачі. І їх легко виймати та просушувати.    

- Форма та берци - це завжди потрібно, - додає Христина Феціца. - Бійців забезпечуватимуть зимовою формою, але це один комплект, а потрібна ще "замінка". Потрібна підклади під взуття, штани та кітель, теплі рукавиці та балаклави. Балаклави бійцям взагалі не видають.     Бійцям видають один комплект форми, теплу білизну, берци, дві пари шкарпеток і сальний мішок, а все інше - ні, пояснюють волонтери. Частину необхідного бійці можуть купити самі, а з іншим потрібно допомагати. Через те, що склади Логістичного центру пусті, а люди допомагають уже не так активно, волонтери вирішили купувати лише те, чого не видають бійцям та найнеобхідніші речі. Ще бійці дуже просять чогось смачненького. Вони завжди тішаться, коли отримують печиво, шоколад та домашні тушонки, кажуть волонтери.      

 - Хлопці будуть мерзнути, хворіти, тому потрібно багато медикаментів, - продовжує Люба Вовк. - Потрібні протизастудні, протигрипозні засоби. Дуже просимо про чаї з трав. Це така річ, яка є у кожного вдома, особливо на дачах.  

 Щодо допомоги бійцям, то волонтери Логістичного центру звертаються до влади з проханням дати їм можливість забезпечувати армію не лише на волонтерських засадах.        

  - Потреби потребами, але ми хочемо звернутись до влади усіх рівнів, - додає Назар Хамуляк. - Якщо ви боїтесь брати на себе відповідальність по закупках, бо ми стикались з тим як влада підходить до вибору форми та берців. У них пішло пів року на вибір і тестування. В все одно вибрали неякісну форму. Давайте нам кошти, водьте нас у ради, ми будемо виконувати цю роботу без претендування на ваші посади та зарплати. У нас величезний досвід, ми побували на всій передовій і знаємо тонкості цієї справи. 

 Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео