У дитячих садках Тернополя встановлять енергоощадне обладнання для кухонь

У дитячих садках Тернополя встановлять енергоощадне обладнання для кухонь. У переліку дитсадків, які профінансують за рахунок грошей бюджету регіонального розвитку, дошкільний навчальний заклад № 2 комбінованого типу для дітей з вадами слуху та мови. Із понад двох мільйонів додатково отриманих грошей цей заклад отримає більш як 90 тисяч гривень і придбають сучасне обладнання для кухні.

Цей дитячий садок один з найбільших у Тернополі, тут 13 груп та 268 вихованців. Понад 70  дітей з особливими потребами – з вадами слуху, мови та затриманням психомовного розвитку. Чотири групи працюють цілодобово, бо батьки привозять діток з районів області. У кожній групі є фахові логопеди, дефектологи та інші спеціалісти. У дитсадку є чотири групи загального розвитку і для адаптації у кожній групі навчаються й діти – інваліди. Таких вихованців у закладі 15.

– Дуже велику роботу потрібно було провести серед населення, тому соціум не завжди був готовий приймати у своєму середовищі діток інвалідів, траплялись батьків, які чули що у їх групі буде 5 дітей -інвалідів вони не хотіли, обертались і йшли в інші садки. Зараз ми працюємо, ми маємо 4 групи загального розвитку з інклюзивною формою навчання в них перебувають 15 діток інвалідів і під кожну дитину ми складаємо індивідуальну програму, щоб вона відповідала групі віковій, в якій дитина знаходиться, – розповідає завідувач ТДНЗ №2 комбінованого типу для дітей з вадами слуху та мови Надія Безкоровайна.

У дитсадку практично усім забезпечені. Красиві та охайні ремонти тут зробили спільно: батьки вихованців та працівники садочку. (ЛЮФТ СПАЛЬНІ) Немає проблем з опаленням, індивідуальний тепловий пукнт одним з перших ще чотири роки тому встановили у цьому закладі. Покрівлю комунальники відремонтували минулого року. Єдина потреба – нове обладання для кухні.

Джерело:tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео