У пожежах згоріло шестеро людей

Шестеро людей загинуло від початку року на Тернопільщині у пожежах. Основна причина – необережне поводження з вогнем. Від початку року правоохоронці зафіксували в області 35 пожеж.

Найпоширенішими причинами займань з летальними наслідками є необережне поводження самих загиблих з вогнем; куріння в ліжку, порушення правил обладнання та експлуатації електроустановок і печей.

Біди можуть завдати звичайні сірники, якщо користуватися ними недбало або підпалювати біля легкозаймистих матеріалів чи рідин.

Чималу загрозу становлять курці. Статистика свідчить, що 85% усіх загиблих і травмованих у вогні – це особи, які палили у ліжку в стані алкогольного сп`яніння.

Необхідно бути уважним під час користування свічками. Забороняється закріпляти їх на столах, на паперових коробках, на стільцях чи підвіконні, використовуючи розтоплений віск чи стеарин, адже у разі якщо свічка впаде чи догорить, вона може спричинити пожежу. Дуже небезпечно використовувати свічки на горищах, у коморах, у тісних приміщеннях, де може загорітися павутиння, пил, папір, речі, що тут зберігаються. У цих випадках слід користуватися ліхтарем.

Надзвичайної обережності у користування вимагають газові прилади. У разі виявлення в приміщенні запаху газу слід негайно припинити користування газовим приладом, не можна запалювати сірників, палити, вмикати в мережу електроприлади. Необхідно відкрити вікна і викликати аварійну газову службу.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю дотримуватися правил безпеки життєдіяльності, бути пильними та обережними, берегти своє життя та оточуючих вас людей.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео