Кременецьким хлопцям довелося бути вправними з ножем

На базі Кременецького лісотехнічного коледжу відбувся еколого-туристичний квест «В природі ми лиш часточки малі. Земля не нам належить, ми - Землі!». Захід ініційований національним природним парком «Кременецькі гори», відділом культури і туризму Кременецької РДА.

Учасників квесту вітали директор Кременецького лісотехнічного коледжу М.В.Ляховець, начальник відділу промоції Кременецької райради М.М.Матвіюк, головний спеціаліст відділу освіти Кременецької РДА Л.В.Шевчук, начальник відділу освіти НПП «Кременецькі гори» О.Л.Тимошенко, головний суддя змагань, керівник фізвиховання лісоколеджу В.П.Сторожук.

Під час урочистого відкриття квесту були представлені судді на зупинках - студенти Кременецького лісотехнічного колежу, Кременецької ОГПА ім.Т.Шевченка та Кременецького медичного училища ім.А.Річинського.

У квесті взяло участь 7 команд з Кременецьких ЗОШ №3, №4, №5, школи-інтернату, гімназії, Кременецького ліцею ім. У.Самчука та Підлісецької школи. Кожна команда отримала карту-схему маршруту і таблицю 12 зупинок. Хлопцям та дівчатам довелося долати переправу через болото, через яр, мотузкову переправу, бути вправними з ножем при чищенні картоплі та з м’ячем при влучанні в ціль. Також необхідно було визначити зазначені породи дерев та лікарських рослин, за певними підказками спрогнозувати погоду, справитися з завданнями на історичній та народознавчій зупинках.

Дуже відповідально підійшли учасники квесту до виконання завдань медичної зупинки, де вони демонстрували свої вміння зупинити кровотечу, накласти пов’язку, джгут, шину, надати іншу першу допомогу. А найромантичнішими  були завдання музичної зупинки, де необхідно було розпізнати пісенну композицію, в якій згадується про представників рослинного та тваринного світу, в інструментальному виконанні студентів педагогічної академії на акордеоні та сопілці.

   

Найкращу ерудицію по маршруту продемонстрували учні школи №3, школи-інтернату та Підлісецької школи, по часу проходження дистанції – школа-інтернат, Підлісецька школа та школа №4.

За загальним підсумком переможцями стала команда Кременецької школи-інтернату у складі: Дячука Артема, Пянковського Владислава, Романюк Дарії, Киричук Ірини та Плескуна Олександра під керівництвом вчителя біології Стрижак С.А. Другі – команда Підлісецької ЗОШ у складі Волянюк Юлі, Капіноса Богдана, Кузя Євгена, Кеби Віктора та Касько Юлі, організована вчителем фізичної культури Гикавим М.С. та команда Кременецької ЗОШ №3 – Ковальчук Христина, Томашевський Валерій, Герасимович Богдана, Білянська Вікторія та Гнатюк Катя, яких готувала педагог-організатор Сушньова Н.Г. Треті – учні ЗОШ №4 у складі Панасюк Христини,Фількевич Анастасії, Тарківського Антона, Великоконя Дениса та Білосевича Максима, керівник команди - також щира подяка усім учасникам квесту, їхнім керівникам команд та вболівальникам.

Джерело: kremgory.in.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео