Тернопільський дизайнер представлятиме свої роботи на модних показах у Лондоні і Будапешті (відео)

Лідія Яніцька – красива й талановита тернополянка. Її професія теж красива і дуже «жіноча» – дизайнер одягу.

"Терен" цікавився у Лідії Яніцької секретами професії у її майстерні.

- З чого розпочиналася ваша діяльність? Ви - одна з перших дизайнерів у Тернополі, котра робить вишукані сукні для жінок. Що стало початком кар'єри і першим виробом?

- Натхненням завжди ставали красиві дівчата, а особливо моя дочка, доросла уже, хотілося бачити її у красивих сукнях, гарною.

- Чи потрібно здобувати таку професію - дизайнер одягу, чи можна це робити, люблячи свою роботу?

- Звичайно, добре здобувати таку професію, навчатися у людей, які наставляють, котрі дають багато знань, але в кінцевому результаті це повинна бути робота за покликанням, яка приносить задоволення, у першу чергу. Це робота з натхнення. Це професія, яка приносить задоволення. Робота за покликанням, але також із бажанням вчитися, здобувати знання.

- Знаємо, що Вас цього року запросили на демонстрацію колекцій за кордоном. Розкажіть, що це будуть за покази?

- Я дуже вдячна, що мене запросили, я мріяла поїхати. Це дуже престижні покази у Будапешті і Лондоні. У Будапешті буду презентувати 14 суконь, які виконані у моєму стилі. Дуже легкі, витончені, орнаментальні, вишивка бісером, кристали, такі досить місткі роботи. Роботи будуть представлені у різних тонах: у пастельному і тональному. У Лондоні мені за честь також показати свої роботи, я пишаюся, що маю можливість поїхати. Після показів я також планую організувати показ у Тернополі, де зможуть також оцінити мої роботи.

- Скільки маєте власних виробів?

- Якщо підрахувати усі події річні, то приблизно 80 суконь щороку.

- Що порекомендуєте одягати тернополянкам на сезон осінь-зима 2015.

- Завжди актуальні пастельні тони, але я рекомендую розбавляти їх красивими шарфами, сумочками, аксесуарами, беретами, і це буде дуже красиво.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео