Тернополяни подумають, що варто зробити перед смертю

4 жовтня 2015 року Тернопіль запитає жителів та гостей міста: «А що Ви хочете зробити протягом життя?». Відкриття міжнародного мистецького проекту «Before I Die...» відбудеться о 13:00 на вулиці Валовій, в арці неподалік кав'ярні «Карма Кава».

У день відкриття проводитиметься благодійна акція з метою збору коштів на лікування випускниці Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я.Горбачевського, яка з кожним днем все більше та більше втрачає зір.

Довідка. «Before I Die» – міжнародний інтерактивний мистецький проект, який запрошує людей поділитися власними особистими цілями та мріями серед усіх прошарків населення різних куточків світу.

В 2011 році після втрати близької людини Candy Chang, яка проживала в містечку Новий Орлеан, задумалася над цінністю часу – одного з найважливіших ресурсів, що дається кожному з нас. Використавши спотворену роками стіну покинутого будинку, вона перетворила її у витвір мистецтва, написавши «Before I die, I want to…» («Перед тим як я помру, я хочу…»). Будь-хто міг взяти шматок крейди і поділитись своєю мрією. Наступного дня на стіні вже не було вільного місця.

З тих пір близько 1 000 стін «Before I die» були створені у понад 70 країнах і на 36 мовах по всьому світу.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео