У Тернополі цвіте гейхера (фото)

Тернополяни зачаровано зупиняються перед клумбами, що прикрашають бульвар Данила Галицького. Погляди привертає рослина із яскравим фіолетовим листям. Це – гейхера, яку у Тернополі цього року висадили вперше.

Директор ТДВ “Зелене господарство” Володимир Лахманюк розповідає, що ця рослина ще зовсім недавно була скромним багаторічником з Північної Америки, а нещодавно стала солістом модних композицій у квітковій садовій мозаїці. 

– Гейхеру ми висадили вперше, однак влітку через спеку вона не змогла проявитися у повну силу. З настанням помірної температури повітря вона просто «засвітилася», привертаючи до себе увагу, – каже Володимир Христонович. – Крім того, вперше у оздобленні клумб ми використали такий матеріал, як мульча.

Як розповів фахівець, гейхера на клумбах представлена не лише у фіолетовому кольорі, але й і у рожевому та зеленому.

Доповнює красу квітника алісіум фіолетового та білого кольорів. Можна побачити на тернопільських клумбах і колеус із білими та червоними прожилками, а також квіти із такими незвичними назвами, як седум, хлорофітум та клейнія.

Незабаром період квітування у Тернополі завершиться,  і майже усі рослини перемістяться на зимівлю у «Зелене господарство», де уже міркують над тим, як прикрасити місто наступного року. Як розповідають працівники ТДВ, більшість рослин, які прикрашають міські клумби, є багаторічними, відтак, їх будуть викопувати і  пересаджувати. Для зимівлі перемістяться і квіти – візитівка Тернополя – червоні канни. На зберігання будуть переміщені також три екзотичні агави. По секрету нам розповіли, що агав на вулицях Тернополя вже наступного року може стати більше, адже у «Зеленому господарстві» займаються селекцією цієї тропічної рослини.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

 

Вибір читачів за тиждень

Відео