Чи курсуватимуть нічні маршрутки в Тернополі?

У Тернополі в рамках модернізації транспортної мережі обговорюють введення в маршрут нічних автобусів, які курсуватимуть містом.

Наразі це питання залишається відкритим.

У соцмережах активно обговорюють той факт, що у сусідньому Львові вже давно курсують такі маршрутки і вони є досить популярними. Як пояснює проектант маршрутної мережі Тернополя, кандидат технічних наук Віталій Мазур, між Львовом і Тернополем є різниця.

– Між Львовом і Тернополем дійсно є різниця. Тобто якщо у Львові життя в 5-й годині тільки починається, то в Тернополі ринок вже закривається. По-друге, ситуація така чи там буде в Тернополі кому і куди їхати. Наприклад у Львові майже всю ніч курсують маршрутки в King Cross Leopolis, бо це великий розважальний центр, де заклади працюють до пізньої ночі. Також є “Сихів”, де живе 160 тисяч людей, а це майже пів Тернополя і ясно що туди пасажири завжди є, – розповів “Добі” Віталій Мазур.

Відтак, в управлінні транспорту, комунікацій та зв’язку кажуть, що про нічні маршрутки говоритимуть ще з тернополянами на відкритих обговореннях та чекають пропозицій.

До слова, наразі з проханнями змінити існуючу транспортну мережу у місті звернулось більше 70 пасажирів.


Джерело: doba.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео