Геть довідки: тернополяни більше не зобов’язані здавати купи папірців чиновникам

Від сьогодні, 1 жовтня, чиновники не мають права вимагати у тернополян жодних довідок, витягів і виписок. Саме 1 жовтня сплив час, виділений представникам райдержадміністрації та ЦНАПів для підключень до реєстрів. Тепер уся інформація про громадян має бути доступна в єдиній базі, що має пришвидшити вирішення будь-яких питань і зменшити бюрократію.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр юстиції Павло Петренко.

«..чиновники не мають права вимагати від заявника довідок, витягів і виписок. Усю інформацію вони можуть отримати безпосередньо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців..».

Щоправда, міністр відзначив і наявні проблеми з модернізацією: станом на вчора завдання з підключення не виконали навіть третина усіх центрів надання адміністративних послуг і РДА.

«Представники місцевої влади мали достатньо часу, щоб раз і назавжди позбавитися від гори непотрібних папірців та спростити життя мільйонам українців. Та більшість цією можливістю, на жаль, не скористалися. Станом на вчора до майнового реєстру підключено трохи більше третини центрів надання адміністративних послуг і лише кожна десята РДА. До бізнес реєстру підключилося ще менше – 84 райдержадміністрації, або 17% від усієї кількості, й жодного ЦНАПу».

Побачити, хто підключився до реєстрів і хто хоче створити комфортні умови при отриманні сервісів, а хто бажає й далі брати хабарі можна на інтерактивній карті на сайті Мін’юсту.

https://minjust.gov.ua/ua/page/50634

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео