Макову грядку-рекордсмена виплекала господиня на Кременеччині

З початку червня до кінця вересня на Тернопіллі тривали оперативно-профілактичні заходи «Мак-2015». За цей час міліціонери перевірили майже чотири тисячі присадибних ділянок і задокументували 165 фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин, з яких 154 – маку та 11 коноплі.

Найбільше незаконних посівів  правоохоронці задокументували на Кременеччині та Зборівщині – по 18. Макову грядку-рекордсмена виявили у селі Мала Горинка, що на Кременеччині. Там 52-річна господиня виростила майже чотири тисячі рослин маку. Її притягнуто до кримінальної відповідальності.

Загалом міліціонери у ході операції вилучили та знищили близько 15 тисяч рослин маку та 235 тисяч конопель.

Шість гектарів самосівів коноплі правоохоронці виявили на території Збаразького цукрового заводу. Оперативники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції та працівники управління СБУ плантацію знищили.

Також за час оперативно-профілактичних заходів співробітники органів внутрішніх справ вилучили близько 10 кг наркотичних засобів. Так, більше кілограма маковиння у пасажира таксі вилучили Бережанські правоохоронці.

97-ом особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за статтею 310 ККУ, 19-ох притягнуто до адмінвідповідальності за статтею 106 КУпАП, інформує СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео