Освітян привітали з професійним святом

1 жовтня в сесійній залі Тернопільської обласної ради відбулося урочисте засідання з нагоди відзначення Дня працівників освіти.

Захід відвідали голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, його тимчасово виконуючий обов’язки заступник Віктор Овчарук, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомир Крупа, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський, а також кращі педагоги краю.

«Дорогі освітяни, кожен із Вас щодня робить неоціненний вклад у розвиток майбутнього нашої держави, у формування патріотичної свідомості нашої молоді, адже саме Тернопілля – це осередок педагогічного розвитку та кузня професійних кадрів Хай же на цьому благородному шляху Вас завжди супроводжують успіхи, хай щедрою буде до Вас доля, обминають життєві негаразди, а серця зігрівають людська довіра та любов» - звернувся до присутніх Степан Барна.

Під час проведеного заходу, єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор та вікарій з питань стратегії розвитку УГКЦ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії, отець Віталій Козак поблагословили на добрі справи, любов і єдність педагогічну громаду Тернопільщини.

У рамках святкового дійства, згідно з указом Президента України від 21 серпня 2015 року за номером 491/2015 почесне звання «Заслужений працівник освіти і науки України» та державну нагороду отримав завідувач кафедри Тернопільського національного економічного університету Анатолій Вихрущ, почесне звання «Заслужений винахідник України» присвоїли завідувачу кафедри державного вищого навчального закладу "Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров'я України" Ігор Галайчук та професор кафедри Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Петро Кривий, а державну нагороду "Заслужений майстер народної творчості" присвоєно майстрові художньої вишивки Дарії Безкоровайній. Педагогічні працівники краю були також нагороджені спільними грамотами голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради за значний особистий внесок в розвиток освітянської галузі, активну громадську діяльність та вагомі здобутки в професійній сфері.

«Ми – педагоги, завжди повинні розуміти, що перед нами велика відповідальність – стати гідним прикладом для наслідування та забезпечити доступну й якісну освіту кожному громадянину, а також створити належні умови для самореалізації особистості. Розуміння Вам, натхнення, мудрості та терпіння» - привітав присутніх Любомир Крупа.

Приємним сюрпризом для освітян, які завітали на урочистий захід стала яскрава та патріотична концертна програма, якою завершився захід.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео