Дизайнерські зошити виготовляють учні школи мистецтв

Такі подарунки до Дня вчителя учні роблять не вперше, адже за майбутнім фахом тут зібрались представники творчих професій. Трішки часу та уяви, і з простого зошита виходить креативний подарунок.

Ми беремо звичайний блокнот чи зошит і наносимо на нього прикраси, – розповідають учні 6 класу. — Це можуть бути стрічки, бісер, кольоровий папір, шматки матерії, і навіть серветки. Інколи наперед знаємо, як має виглядати подарунок, а , буває, що ідея приходить під час роботи.

Цьогоріч, для оформлення подарунків учні школи мистецтв завітали до центру дитячої творчості, де разом із учителями вивчали секрети дизайну.

Для оформлення використовуємо органічні матеріали теплих тонів. Сьогодні ми прикрашаємо блокноти натуральними стрічками, декоративними серветками, мереживом, а також кавою та крупою. Словом, використовуємо усе, що є вдома. Спрощує роботу клеєвий пістолет, з допомогою якого наносимо деталі, — розповідає керівник гуртка дизайну Тернопільського обласного комунального центру дитячої творчості Гурська Ольга Романівна.

До творчої роботи приєднались і батьки. Мама однієї з учениць – кравчиня- оздобила зошит вишивкою. Яскраво-червоні квіти на картонній обкладинці створюють композицію в українському стилі. Відрізнити такий зошит від купленого у магазині практично неможливо.

Окрім розвитку творчої уяви, у дітей формується естетичний смак.

Такий подарунок, насамперед, цінний тим, що виконаний дітьми. Учні власноруч прикріпляли кожну деталь до власного витвору. Ніяка механічна річ не замінить енергетики, вкладеної у подарунок, — каже класний керівник 6 класу школи мистецтв Космина Наталя Василівна. – Ми не вперше практикуємо виготовлення таких подарунків. Це, в першу чергу, економія коштів, розвиток творчої уяви дітей, ну і, звичайно, формування естетичного смаку.

Зазначимо, що записатись до центру дитячої творчості можуть усі бажаючі діти.

Аби створити гарний настрій своїм близьким не обов’язково чекати якоїсь дати. Збирайте усі підручні засоби, включайте уяву і – творіть!

Джерело: proternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео