Під Тернополем змагалися лижники-стрільці (фото)

Понад 80 спортсменів взяли участь у відкритому чемпіонаті Тернопільської області з літнього біатлону. Змагання відбулися на спортивній базі у селі Підгороднє Тернопільського району. Випробовувати власні сили приїхали також спортсмени з Івано-Франківської, Вінницької і Львівської областей.

«Змагання були особистими, проводилися з двох дисциплін: спринт/крос і лижеролерна гонка. Взяли участь учні-спортсмени Тернопільської обласної ДЮСШ з біатлону з відділень у Зборівському, Козівському, Шумському, Лановецькому районах, а також учні-спортсмени Тернопільської школи вищої спортивної майстерності, товариства «Динамо» та «Колос», учні Доброводівської ДЮСШ Збаразького району, учні Тернопільського району. Окремі спортсмени були у нас з Івано-Франківської області, Вінницької, а також Новояворівської ДЮСШ «Янтар», Львівської області», – розповів директор Анатолій Яцина.

Спортсмени змагалися у трьох вікових групах: 1) 1998 р. н. і старші, 2) 1999-2000 р. н., 3) 2001 р. н. і молодші.

У перший день змагань спортсмени випробовували себе у спринті. Серед юнаків у категорії «1998 р. н. і старші» перемогу здобув Роман Бригадир, другим був Микола Марфут, третім – Петро Дзюбановський. Серед дівчат першою була Наталя Дячук, другою - Мар’яна Брикайло, третьою – Ольга Гончарук.

У категорії «1999-2000 р. н.» результати юнаків і дівчат були такими:

1 місце – Дмитро Демкович

2 місце – Євген Мойса

3 місце – Іван Рогацький

1 місце – Василина Ільницька

2 місце – Дарина Гаврищук

3 місце – Іванна Пазинюк

У категорії «юнаки 2001 р. н. і молодші» переміг Сергій Партика, випередивши Романа Костюка (2 місце) і Віталія Мандзина (3 місце).

Серед дівчат у цій категорії перемогу здобула Юлія Городна, Ольга Славська стала другою, а Мар’яна Мандзин була третьою.

Гонка на лижеролерах очікувала спортсменів на другий день змагань. За підсумками результатів, місця розділилися між учасниками:

категорія «юнаки 1998 р. н. і старші»

Микола Марфут

Євгеній Лозовий

Роман Бригадир

категорія «дівчата 1998 р. н. і старші»

Мар’яна Брикайло

Наталя Дячук

Ольга Гончарук

категорія «юнаки 1999-2000 р. н.»

Володимир Фірцович

Андрій Оленюх

Іван Рогацький

категорія «дівчата 1999-2000 р. н.»

Василина Ільницька

Іванна Пазинюк

Дарина Гаврищук

категорія «юнаки 2001 р. н. і молодші»

Давид Драбик

Роман Костюк

Віталій Мандзин

категорія «дівчата 2001 р. н. і молодші»

Мажена Зорій

Юлія Городна

Ольга Славська

Переможців та призерів відкритого чемпіонату Тернопільської області з літнього біатлону нагородили грамотами і медалями Департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА.

Спортсменів з Тернопільщини запрошують на відкритий чемпіонат Львівської області у місті Новояворівськ, а також на відкриту першість Богородчанської ОДЮСШ Івано-Франківської області з лижеролерів.

«Ми плануємо провести відкриту особисту першість Тернопільської ОДЮСШ з біатлону. Час проведення: жовтень або листопад, усе залежить від погоди», – додав Анатолій Яцина.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео