Тернопільська школа №27 святкує 25-річний ювілей

Чверть століття минуло відколи гостинно відкрила свої двері новостворена двадцять сьома школа. Молодий, патріотично налаштований колектив двадцять п’ять років поспіль втілює в життя девіз навчального закладу – школи, яка думає про майбутнє своїх учнів.

25 років тому тернопільська школа №27 на тоді ще малозабудованому мікрорайоні, який називають “Аляска”, відкрила двері першим школярам. До цього дня ретельно готувались і вчителі, і батьки.

– Пам’ятаю, як збирали, а навезли багато столів, шаф. Сім’ями приходили сюди, ночували. Мало було часу, бо треба було зробити це до 1 вересня. і з дітьми приходили, пам’ятаю, окремі сім’ї то тут і ночували в школі, – пригадує перший директор Тернопільської ЗОШ № 27 Леонід Кухар.

Це було складно, але в радість, пригадує Леонід Кухар. Бо відкривалась сучасна школа – цікава архітектурою, яка дивувала гостей із інших міст великими класами та спортзалом. Середній вік вчителів, яких приймали на роботу, 28 років. Важливими був їх патріотизм, аби в такому ж дусі виховували і учнів.

– Школа створена в 90-му році. Це період державотворення, період формування нової держави, період виховання патріотизму, національного відродження. Це період, коли в школу пішло те покоління, яке виросло вже свідомими українцями, – говорить  міський голова Тернополя Сергій Надал.

Девіз навчального закладу – школа, яка дбає про твоє майбутнє. Тож про своїх учнів педколектив піклувався не шкодуючи ні власного часу, ні сну.

– Приходив в школу, був вже в 7 годині ранку. По мені навколишні будинки наводили годинники. Раз вікно світиться – значить вже 7 година, – розказує Леонід Кухар.

За чверть століття школу закінчили майже 2 тисячі учнів. Серед них майже півтори сотні медалістів. І всіма ними тут гордяться і сподіваються, що наступні покоління теж дбатимуть про її честь.

– Я хочу, щоб ви вчились, намагались творити щось нове. Створити в першу чергу такий інтелект, який би дозволив нашій нації захистити і не допустити ворога до наших кордонів і тоді вчителі, ми можемо спокійно сказати, ми досягли успіху, – переконаний директор Тернопільської ЗОШ № 27 Ярослав Вовк.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео