Німці у Тернополі малюватимуть мурали (фото)

Кілька тернопільських багатоповерхівок розмалюють у Тернополі під час фестивалю "арТЕРвізія". Він розпочнеться у понеділок, 5 жовтня, і триватиме до 10 жовтня суботи. У заходу буде кілька складових: створення арт-об'єктів, а також освітньо-соціальні заходи (лекції, кінопокази тощо).

У фестивалі "арТЕРвізія" візьмуть участь художники з Одеси, Луцька, Тернополя і Німеччини. Німці створюватимуть малюнки на вулицях Б.Хмельницького, Брюкнера, Чумацькій, Шептицького, Вишнівецького, у парку Топільче.

Мурал у Кам'янці-Подільському

На вулиці Брюкнера має з'явитися портрет митрополита Андрея Шептицького, на Чумацькій - сюрреалізм від німецької художниці.

Тернополяни матимуть можливість долучитись до дійства, спостерігаючи за процесом або спільно творячи з митцями арт-об'єкти.

- Фестиваль створений для того, щоб розвивати різні напрямки мистецтва, - зазначила тернополянка Олександра Стопник. Стріт-арт - це лише початкова точка. Дуже хочеться, щоб Тернопіль у цьому напрямку розвивався, як і інші міста. Щоб приїжджали до нас іноземці і наші українські художники мали можливість перетворювати сірі мікрорайони у справжні галереї. Тобто це естетичне виховання, якесь позитивне налаштування людей, тому хочеться, щоб в Тернополі це прижилось, і надіюсь, що фестиваль стане щорічним,

Довідка. Мурал-арт - це художній розпис зовнішніх стін будинків в міському просторі.

Джерело: Тернопіль вечірній

Фото «Терену» і playday.vmr.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео