Перед тим, як я помру, я хочу... (фото)

Тернополяни першими в Україні долучились до міжнародного інтерактивного мистецького проекту «Before I die, I want to…» («Перед тим, як я помру, я хочу…»), до якого вже долучилися понад 70 країн. Сьогодні в арці на вул. Валовій урочисто відкрили стіну, де кожен бажаючий може розповісти про мрію свого життя.

Існує думка, що мрії матеріалізуються, якщо про них постійно думати. Відірватись на мить від реальності та замислитись над головним у житті закликали тернополян організатори проекту «Перед тим, як я помру, я хочу…». Кожен бажаючий може написати крейдою на дошці свою мрію, поділитися нею з іншими, переглянути свої життєві цінності.

– Такий проект створили в 2011 році, – розповіла організатор заходу Тетяна Іваніцька. – Після втрати близької людини, жителька з Нового Орлеану задумалася над цінністю часу – одного з найважливіших ресурсів, що дається кожному з нас. Використавши, спотворену роками стіну покинутого будинку, вона перетворила її у витвір мистецтва, написавши «Before I die, I want to…» («Перед тим, як я помру, я хочу…»). Наступного дня на стіні вже не було вільного місця. Вона не чекала, що така ідея стане настільки популярною. З того часу, близько тисячі стін «Before I die…» були створені в 70 країнах світу і на 36 мовах. Проект набуває все більшої популярності.

Під час відкриття стіни, також відбувся збір коштів на операцію студентці-сироті, яка почала втрачати зір.

Мрії у тернополян різні - хтось хоче побувати в космосі, хтось побачити своїх внуків гідними людьми, досягти успіху, почистити став, але більшість – перемоги та миру для України.

За півгодини дошка була заповнена мріями. Коли на ній зовсім не залишиться місця, організатори обіцяють зробити фотозвіт і витерти, щоб її можна було заповнювати знову.

Юлія НІКІТІНА 

Фото автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео