Тернопіль продовжує диміти (фотофакт)

«Терен» уже повідомляв про майже катастрофічну ситуацію з димами в обласному центрі: тернополяни масово спалюють сміття на городах приватного сектору, і від їдких запахів потерпає багато людей. А вчора в диму потонув увесь мікрорайон «Дружба».

Мешканці багатоповерхівок, які межують з приватними секторами, скаржаться на нестерпний дим і головний біль. Але людська недбалість може призвести і до страшніших наслідків. Наприклад, на вулиці Бережанській вночі хтось легковажний залишив відкритий вогонь без нагляду. 

ДСНСники не втомлюються нагадувати: кожен підпал завдає шкоди не лише довкіллю, а й несе загрозу для життя людини. Під час горіння сухої трави, листя виділяються шкідливі хімічні сполуки, від яких страждають люди,  місто і вся екосистема. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж із загрозою для життя людей і знищення житлових будівель. 

Рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання трави, листя та інших рослинних залишків. За самовільне спалення передбачена адміністративна і, в особливо тяжких випадках, - кримінальна відповідальність. 

Юлія НІКІТІНА 

Фото автора 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео