Діти учасників АТО поїдуть до Польщі

У Чортківському районі на обліку соціальних служб перебуває 233 мобілізовані воїни. На соціальному супроводі – 10 сімей учасників АТО. Наразі, у центрі зайнятості на обліку 40 бійців. Якщо ж у воїна немає професії, але є бажання опанувати її, то надають можливість здобути необхідну кваліфікацію. У районній адміністрації стверджують, що дбають не лише про бійців, а й про їхні сім’ї.

«Учасники АТО, які отримали статус учасника бойових дій, користуються пільгами про статус ветеранів війни, а також гарантіями соціального захисту. В районі утворено раду учасників АТО, з якою ми співпрацюємо. Під час проведення 6 хвилі мобілізації старалися працевлаштовувати цих військовослужбовців, які йшли служити в армію. Тобто, вони отримували зарплату на підприємстві і при поверненні додому мають на карточці чи на рахунку кошти. Це була хороша ідея, тим більше, що держава повертала підприємцям кошти», – поділився голова Чортківської РДА Михайло Сташків.

За словами чиновника, одну сім’ю військовослужбовця вдалося оздоровити у Грузії, також проходили діти оздоровлення у Карпатах, Буковелі, оздоровчому комплексі «Збруч» у Скалі-Подільській. Наразі, готують поїздку для 6 дітей у Польщу.

Районний кошторис на 2015 рік передбачає 50 тисяч гривень для закупівлі путівок на санаторно-курортне лікування. Понад 200 тисяч гривень виділили на лікування військовослужбовців та їхніх сімей і родин. Також, сім’ям учасників АТО виділили дрова на суму більше 75 тисяч гривень.

«Протягом серпня було організовано 4 екскурсійно-оздоровчих поїздки по святих місцях, до Зарваниці, для сімей у яких є воїни АТО. Усього у поїздках взяло участь 94 особи, з них 47 – діти», – розповів Михайло Сташків.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео