Дитячий візок став золотим

34-річна жителька Кременецького району на одному із сайтів розмістила оголошення про продаж дитячого візка. До неї зателефонував чоловік, якого начебто зацікавив товар. Після перемовин зійшлися на ціні. 

Незнайомець попросив продавця продиктувати йому реквізити банківської картки для перерахунку туди грошей. Жінка погодилася і стала чекати, однак готівка не надійшла. Коли потерпіла пішла до банкомату, то виявила, що з рахунку її електронного гаманця зникло 3600 гривень.

Міліціонери розшукують шахраїв і звертаються до краян дотримуватися правил безпеки, торгуючи в інтернет-мережі.

Поради від правоохоронців:

Для купівлі-продажу через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку (так звана «віртуальна картка»). Встановіть на ній ліміт зняття коштів та не зберігайте на рахунку великі суми.

Не повідомляйте стороннім інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

Підключіть до свого телефону систему смс-оповіщення. Це допоможе вам контролювати кошти на рахунку.

У разі виявлення несанкціонованої операції відразу ж зателефонуйте до контакт-центру банку й попросіть заблокувати вашу картку та негайно повідомте про це правоохоронців, повідомили у СГЗ обласного управління міліції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео